رایج ترین علائم دیابت در مردان

علائم دیابت در مردان

دیابت یک بیماری مادام العمر است که بدن انسولین را به درستی تولید یا جذب نمی کند. در حالی که هر کسی ممکن است به این عارضه مبتلا شود، چندین علامت منحصر به فرد برای مردان ایجاد می کند. انجمن دیابت آمریکا تخمین می زند که بین 13.8 تا 17 درصد از مردان در ایالات متحده دیابت دارند. این بیماری می تواند منجر به اختلال نعوظ، برفک تناسلی و از دست دادن توده عضلانی شود. yarawoundclinic.com به بررسی رایج ترین علاوم دیابت در مردان  می‌پردازد.

علائم دیابت در مردان

مردان مبتلا به دیابت ممکن است اختلال نعوظ را تجربه کنند. بسیاری از اثرات دیابت در جنس‌های مختلف مشابه است. این وضعیت باعث آسیب به عروق خونی و اعصاب می شود.

  • با این حال، تفاوت های اصلی در هنگام بروز دیابت در مردان موارد زیر است:

اختلال نعوظ: تا 75 درصد از مردان مبتلا به دیابت در دستیابی یا حفظ نعوظ با مشکل مواجه می شوند. اعصاب و عروق خونی برای فرآیند نعوظ حیاتی هستند و آسیب به این سیستم ها می تواند بر عملکرد آلت تناسلی تأثیر بگذارد.

برفک تناسلی: مردان ممکن است موارد مکرر برفک تناسلی، یک عفونت قارچی را تجربه کنند. قند اضافی در خون از طریق ادرار دفع می شود. با این حال، قارچ با قند رشد می کند و احتمال رشد آن در آلت تناسلی مردان مبتلا به دیابت بیشتر است.

  • علائم برفک تناسلی عبارتند از:
  1. قرمزی، تورم و خارش در اطراف سر آلت تناسلی
  2. بوی نامطبوع
  3. ظاهری سفید و برآمده در پوست آلت تناسلی
  4. درد و ناراحتی در حین رابطه جنسی

کاهش توده عضلانی: افزایش مداوم سطح قند خون ممکن است منجر به تجزیه عضلات و چربی بدن برای انرژی شود. کاهش توده عضلانی در مردان مبتلا به دیابت نوع1 شایع تر است و منجر به کاهش قدرت و ضعف عضلانی می شود.

احتمال ابتلا به دیابت نوع2 با وزن کمتر در مردان نسبت به زنان بیشتر است. یکی از دلایل این است که مردان چربی بیشتری در شکم خود ذخیره می کنند (یک عامل خطر شناخته شده). همچنین مردان بیش از زنان مبتلا به دیابت هستند که تشخیص داده نشده است.

دیابت هم مردان و هم زنان را در معرض خطر بیشتری برای بیماری قلبی، سکته مغزی، از دست دادن بینایی، نارسایی کلیه، حتی قطع یک انگشت پا، پا قرار می دهد. اما برخی از مشکلات دیابت مستقیماً به مردان آسیب می رساند:

درمان دیابت در مردان

اختلال نعوظ (ED)

با اختلال نعوظ ، مرد نمی تواند نعوظ را به اندازه کافی برای رابطه جنسی ثابت نگه دارد. اختلال نعوظ  در مردان میانسال و مسن شایع است – در ایالات متحده حدود 30 میلیون نفر به آن مبتلا هستند. مردان مبتلا به دیابت سه برابر بیشتر در معرض ابتلا به اختلال نعوظ هستند. افزایش سن باعث اختلال نعوظ  نمی شود، اما احتمال ابتلا به آن را افزایش می دهد.

اول، برخی حقایق. مواردی که اختلال نعوظ  نیست:

  • مشکلات گاه به گاه در انزال : واقعا برای همه اتفاق می افتد.
  • علاقه کمتر به رابطه جنسی: اختلال نعوظ زمانی اتفاق می افتد که مردی می خواهد رابطه جنسی داشته باشد اما نمی تواند نعوظ داشته باشد یا حفظ کند.
  • مشکلات مربوط به انزال، که می تواند به معنای مشکل ساختاری در آلت تناسلی باشد.

غیر معمول نیست که گاهی اوقات برای انزال مشکل داشته باشید، اما اگر بدتر می شود، اغلب اتفاق می افتد یا شما را از زندگی کردن به زندگی دلخواهتان باز می دارد، وقت آن است که آن را بررسی کنید. مردانی که دیابت دارند بیشتر در معرض بیماری قلبی هستند و اختلال نعوظ می تواند علامت هشدار دهنده مشکلات عروق خونی باشد. اگر هر دو را دارید، در مورد درمان با پزشک خود صحبت کنید. با این حال، برخی از داروهای اختلال نعوظ برای مصرف با داروهای خاص قلب ایمن نیستند، بنابراین مطمئن شوید که پزشک خود را در مورد داروهایی که مصرف می کنید مطلع کنید.

علل اختلال نعوظ

  1. آسیب ناشی از قند خون بالا یا فشار خون بالا به اعصاب و عروق خونی مورد نیاز برای داشتن انزال
  2. برخی از داروهای فشار خون بالا، افسردگی یا آلرژی (مصرف آنها را قطع نکنید، اما با پزشک خود مشورت کنید تا ببینید آیا می توانید داروی دیگری مصرف کنید یا دوز را کاهش دهید)
  3. درمان سرطان پروستات یا بزرگ شدن پروستات
  4. جراحی که ناحیه لگن یا نخاع را تحت تاثیر قرار می دهد
  5. استفاده از تنباکو یا الکل
  6. اختلالات خواب

درمان اختلال نعوظ

صحبت کردن در مورد اختلال نعوظ ممکن است سخت باشد، اما این صحبتی است که باید با پزشک خود داشته باشید تا بتوانید درمان شوید. خبر خوب این است که بیش از 95 درصد از مردان با موفقیت درمان می شوند.

دارو: اگر عملکرد عصبی طبیعی دارید، می توانید از دارویی استفاده کنید که جریان خون را در آلت تناسلی افزایش می دهد. گاهی اوقات این داروها برای افراد مبتلا به دیابت خوب کار نمی کنند و اگر نیترات نیز برای قلب خود مصرف می کنید، نباید مصرف شوند. در مورد هرگونه تداخل دارویی احتمالی حتما با پزشک خود مشورت کنید.

تستوسترون: گاهی اوقات داشتن تستوسترون پایین (T پایین) می تواند باعث اختلال نعوظ شود. مردان مبتلا به دیابت دو برابر بیشتر از مردانی که دیابت ندارند، T پایین دارند. مصرف تستوسترون ممکن است به شما کمک کند نعوظ طبیعی داشته باشید یا به عملکرد داروی اختلال نعوظ کمک می کند. همچنین می تواند قند خون پایین را بدتر کرده و فشار خون را افزایش دهد، بنابراین حتماً چکاپ های منظم را برای تشخیص و مدیریت هر گونه مشکل انجام دهید.

دستگاه وکیوم: یک لوله پلاستیکی است که روی آلت تناسلی قرار می گیرد و یک خلاء با فشار کم ایجاد می کند که باعث نعوظ می شود. یک حلقه الاستیک روی قاعده آلت تناسلی قرار می گیرد تا خون را در آن نگه دارد و نعوظ را حفظ کند. با تمرین، حدود 75 درصد از مردان می توانند انزال کافی برای رابطه جنسی داشته باشند.

تزریق یا شیاف: برای انزال فوری درست قبل از رابطه جنسی، می‌توانید با یک سوزن بسیار کوچک دارو را کنار آلت تناسلی تزریق کنید یا یک قرص کوچک در مجرای ادرار قرار دهید.

ایمپلنت: ایمپلنت آلت تناسلی که با جراحی داخل آلت تناسلی قرار داده می‌شود، اغلب، اگر درمان‌های دیگر مؤثر واقع نشدند، توصیه می‌شود. با این حال، اگر در مدیریت قند خون خود مشکل دارید، احتمال عفونت بعد از جراحی بیشتر است و ممکن است پزشک شما ایمپلنت را توصیه کند.

گاهی اوقات درمان اختلال نعوظ می تواند باعث نعوظ طولانی مدت شود. اگر بیش از دو تا چهار ساعت طول کشید، فوراً به پزشک یا اورژانس مراجعه کنید. این وضعیت بسیار دردناک در صورت عدم درمان فوری می تواند منجر به آسیب دائمی شود.

  • سایر مشکلات

علاوه بر اختلال نعوظ، آسیب عصبی ناشی از دیابت می تواند مشکلات دیگری را برای مردان ایجاد کند، از جمله:

  • مثانه بیش فعال (نیاز به دفع مکرر ادرار، دفع ادرار در شب، نشت ادرار)
  • بی اختیاری مردانه (نشت ادرار)
  • عفونت های دستگاه ادراری (UTIs)
  • انزال رتروگراد (ترشح مایع منی به داخل مثانه )

این مشکلات ممکن است به این معنی باشد که باید نحوه مدیریت دیابت خود را تغییر دهید.

درمان دیابت

با تیم مراقبت های بهداشتی خود کار کنید تا سطح قند خون خود را نزدیک به سطح هدفتان نگه دارید تا از آسیب عصبی و عروق خونی جلوگیری کنید یا آن را کاهش دهید. هرچه آسیب کمتر باشد، بدن شما می‌تواند در هر بخش از زندگی بهتر عمل کند. عادات سالم به شما کمک می کند تا سرحال بمانید – بیشتر روزها فعال باشید، غذای سالم بخورید، قند خون خود را چک کنید، سطح فشار خون و کلسترول خود را مدیریت کنید، و به پزشک مراجعه کنید. همچنین مطمئن باشید خدمات آموزشی و پشتیبانی خود-مدیریتی دیابت را دریافت می کنید.

با مطالعه مقاله انواع غیرمعمول دیابت نوع دیگری از دیابت را بشناسید.

دیابت در مردان

ناباروری در مردان دیابتی

در حالی که دیابت نیازی به مشکلات باروری ندارد، برخی از شرایط مرتبط با ناباروری مردان در افرادی که دیابت کنترل نشده یا طولانی مدت دارند، احتمال بیشتری وجود دارد.

شماری از مسائل می تواند باعث ناباروری در مردان شود.شامل:

اختلال نعوظ

تاخیر در انزال

انزال رتروگراد

کاهش کیفیت اسپرم

هیپوگنادیسم (تستوسترون پایین)

  • اختلال نعوظ (ED)

اختلال نعوظ یک مشکل شایع مرتبط با دیابت است که باعث ایجاد مشکل در نعوظ یا حفظ آن می شود. علت آن نوروپاتی (آسیب عصبی) و کاهش گردش خون است که معمولاً در نتیجه دیابت کنترل نشده یا دیابت طولانی مدت ایجاد می شود.

سطوح بالای گلوکز خون، فشار خون و کلسترول همگی با افزایش خطر مشکلات نعوظ مرتبط هستند. تحت کنترل گرفتن این موارد و همچنین کاهش مصرف الکل و ترک سیگار می تواند به کاهش اثرات ED کمک کند. تعدادی از گزینه های درمانی مختلف نیز در دسترس هستند.

  • تاخیر در انزال

در صورت آسیب دیدن اعصاب آلت تناسلی، مشکلات انزال نیز ایجاد می شود. عدم حساسیت عصبی یکی از مشکلاتی است که می تواند بر توانایی انزال تأثیر بگذارد. تاخیر در انزال و اختلال در انزال همگی اصطلاحاتی هستند که مشکل در رسیدن به انزال را توصیف می کنند.

توجه داشته باشید که تاخیر در انزال نیز می تواند ناشی از مشکلات روانی، سن و برخی داروها باشد.

اگر اختلال در انزال به دلیل مشکلات روانی ایجاد شود، درمان از طریق مشاوره یا درمان روان‌جنسی انجام می‌شود.

مشکلات انزال ناشی از آسیب عصبی قابل درمان نیستند، اما ممکن است بتوان موقعیت های جنسی را پیدا کرد که منجر به بهبود تحریک عصبی می شود.

اگر بارداری از طریق امیزش مشکل ساز یا غیرممکن باشد، فناوری کمک باروری (ART)، مانند IVF، می تواند به درمان ناباروری کمک کند.

  • انزال رتروگراد

مشکل دیگری که ممکن است ناشی از نوروپاتی (نوروپاتی اتونومیک) باشد، انزال رتروگراد است. این در صورتی اتفاق می افتد که اعصاب نتوانند ماهیچه های مثانه را از بسته شدن در نقطه انزال کنترل کنند، که منجر به ورود مایع منی به مثانه به جای خروج از آلت تناسلی می شود.

انزال رتروگراد مشکلاتی برای سلامتی ایجاد نمی کند، اما می تواند لقاح را مختل کند. اگر به دنبال باردار شدن هستید، هنوز هم می توان اسپرم را از طریق فناوری کمک باروری جمع آوری و استفاده کرد.

  • کاهش کیفیت اسپرم

تحقیقات نشان می‌دهد که دیابت می‌تواند منجر به کاهش کیفیت اسپرم شود، اما به نظر نمی‌رسد دیابت بر تحرک اسپرم (توانایی اسپرم برای حرکت به سمت تخمک) تأثیر بگذارد یا در نتیجه باعث ناباروری شود.

با این حال، چاقی با کاهش میزان بارداری و همچنین از دست دادن بیشتر بارداری در هنگام استفاده از فناوری کمک باروری مرتبط است.

در حالی که شواهد غیرقطعی وجود دارد که چاقی بر تحرک اسپرم تأثیر می گذارد، شواهدی وجود دارد که نشان می دهد چاقی با کاهش غلظت اسپرم مرتبط است.

هیپوگنادیسم (سطح تستوسترون پایین)

مطالعات نشان می‌دهد که از هر ۴ مرد مبتلا به دیابت نوع ۲، ۱ نفر دارای سطح تستوسترون پایین (هیپوگنادیسم) است. سطوح پایین تستوسترون می تواند منجر به مشکلاتی مانند تعداد کم اسپرم، اختلال نعوظ و کاهش میل جنسی شود که باعث کاهش باروری می گردد.

درمان تستوسترون جایگزین می‌تواند به روش‌های مختلف از جمله تزریق، کپسول و ایمپلنت برای درمان هیپوگنادیس

1 دیدگاه

  • فاطمه مختاری, 31 مرداد, 1401 @ 1:05 ب.ظ پاسخ

    واقعا دیابت علت خیلی از ناباروری هاست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.