علت بهبود کند زخم پای دیابتی

علت بهبود کند زخم پای دیابتی

هنگامی که دچار بریدگی یا خراش می‌شویم، سیستم ایمنی بدن و مکانیسم‌های ترمیم زخم کاملاً فعال می‌شوند و از ورود میکروب‌ و عفونی شدن زخم جلوگیری می کنند. با لخته شدن خون، پوسته ای بر روی جراحت ایجاد می شود و شروع به التیام یافتن می کند. با این حال، برای افراد مبتلا به دیابت، زخم ها دیرتر بهبود می یابند یا خوب خوب نمی شوند زیرا بدن نمی تواند انسولین تولید یا استفاده کند. این هورمون گلوکز یا قند را به انرژی تبدیل می‌کند، اما زمانی که بدن برای متابولیسم آن تلاش می‌کند، سطح قند افزایش می‌یابد و بر توانایی التیام زخم تأثیر می‌گذارد. مطالعه ای در سال 2013 در مجله جراحی پلاستیک و ترمیمی، ارتباط واضحی را بین بهبود زخم و گلوکز خون نشان داد. این تحقیق نشان داد افرادی که تحت عمل جراحی زخم‌های مزمن دیابتی قرار می‌گیرند، اگر سطح گلوکز خون خود را در زمان جراحی کنترل کنند، احتمال بهبودی کامل‌تری دارند. به طور کلی، ترمیم زخم دیابتی همان روند ترمیم زخم معمولی را دنبال می کند اما با سرعت بسیار کمتری، رو به بهبود است. قند موجود در افراد دیابتی علت بهبود کند زخم پای دیابتی می باشد که بهبود آن کمی زمانبر است.

فاکتورهایی که بر بهبود زخم دیابت تأثیر می گذارند

چندین عامل مهم بر بهبودی افراد مبتلا به دیابت تأثیر می گذارد، از جمله:

  1. قند خون بالا

قند خون بالا روند بهبود زخم را در سطح سلولی کند می کند. از طریق :

  • افزایش التهاب در سلول ها
  • جلوگیری از رساندن اکسیژن و مواد مغذی به سلول ها
  • اختلال در عملکرد طبیعی سیستم ایمنی بدن
  1. آسیب عصبی

دیابت می تواند باعث آسیب عصبی (نوروپاتی) شود که در دست و پا شایع است. قند خون کنترل نشده به اعصاب آسیب می رساند و باعث بی حسی می شود. به این معنی که افراد مبتلا به زخم دیابتی ممکن است ندانند که آسیب دیده اند و بنابراین درمان نخواهند شد. در نتیجه زخم بدتر خواهد شد. ترکیبی از بهبود آهسته و کاهش حس در ناحیه آسیب دیده، خطر عفونت را افزایش می دهد.

  1. گردش خون ضعیف

افراد مبتلا به دیابت بیشتر در معرض ابتلا به بیماری عروق محیطی (PAD) هستند که گردش خونشان ضعیف است. رگ‌های خونی باریک می‌شوند، خون در اثر قند خون بالا غلیظ می‌شود و مانند گذشته نمی‌تواند به اندام‌های شما برسد. همه این عوارض بر روند بهبود زخم تأثیر می گذارد.

  1. نقص سیستم ایمنی

تعداد سلول های ایمنی ارسال شده به محل زخم به میزان قابل توجهی کاهش می یابد و بر توانایی بدن در مبارزه با میکروب ها و افزایش خطر عفونت تأثیر می گذارد.

  1. عفونت

سطح قند خون بالاتر از حد طبیعی نیز احتمال عفونت را افزایش می دهد. به این دلیل که باکتری ها با قند اضافی موجود در جریان خون رشد می کنند. سطح بالای قند خون همچنین می تواند از توانایی سلول های ایمنی برای مقابله با باکتری های مهاجم جلوگیری کند.

اگر عفونت شما درمان نشود و گسترش یابد، می تواند منجر به عوارضی مانند قانقاریا یا سپسیس شود.

از دیگر راه هایی که دیابت می تواند بر بهبود زخم تأثیر بگذارد عبارتند از:

  • سد پوستی ضعیف
  • کاهش تولید کلاژن. این پروتئین، رشد بافت جدید را تحریک می کند.
  • کاهش تولید هورمون رشد

3 دیدگاه ها

  • فاطمه بربری, 31 مرداد, 1401 @ 12:23 ب.ظ پاسخ

    واقعا عفونت در خون روند درمان زخم دیابت رو کند و حتی متوقف می کنه

  • زهرا نامداری, 31 مرداد, 1401 @ 1:08 ب.ظ پاسخ

    زخم دیابتی مزمن معمولا عفونی میشه و هرچه سریع تر باید درمان بشه

  • https://israelnightclub.com, 30 شهریور, 1401 @ 1:53 ب.ظ پاسخ

    Good post. I learn something totally new and challenging on sites I stumbleupon everyday. It will always be helpful to read content from other writers and practice a little something from other websites.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.