افراد مبتلا به دیابت و فشار خون بالا بیشتر در معرض خطر حمله قلبی یا سکته هستند. بنابراین مهم است که بدانید چگونه از فشار خون خود مراقبت کنید. اگر دیابت دارید، باید حداقل سالی یک بار فشار خون خود را توسط یک متخصص مراقبت های بهداشتی بررسی کنید. این چک بخشی از بررسی سالانه شماست. اگر فشار خون شما بالا است ، برای کاهش آن به درمان نیاز دارید. این به این دلیل است که به رگ های خونی شما فشار وارد می کند و می تواند به آنها آسیب برساند. این مساله می تواند جریان خون در اطراف بدن و رسیدن به تمام مناطق حیاتی مورد نیاز مانند قلب را دشوارتر کند. و شما بیشتر در معرض خطر حمله قلبی یا سکته هستید. همچنین شما را بیشتر در معرض خطر ابتلا به انواع عوارض دیابت، مانند مشکلات جدی در پاها و زخم پای دیابتی، چشم ها و کلیه ها قرار می دهد.
فشار خون در افراد دیابتی
احتمال ابتلا به فشار خون بالا در افراد دیابتی دو برابر بیشتر از افراد بدون دیابت است. در صورت عدم درمان، فشار خون بالا می تواند منجر به بیماری قلبی و سکته شود. در واقع، احتمال ابتلا به بیماری قلبی در یک فرد مبتلا به دیابت و فشار خون بالا چهار برابر بیشتر از افرادی است که هیچ کدام از این شرایط را ندارند. حدود دو سوم بزرگسالان مبتلا به دیابت فشار خون بالاتر از 80/130 میلیمتر جیوه دارند یا از داروهای تجویزی برای فشار خون بالا استفاده میکنند.
کارهای زیادی وجود دارد که می توانید برای کمک به مدیریت فشار خون خود انجام دهید – زیرا سبک زندگی شما تأثیر مستقیمی دارد. اما بسیاری از افراد برای درمان فشار خون بالا و کاهش عوارض خطر نیز نیاز به مصرف دارو دارند.
این واقعا مهم است که بدانید ممکن است فشار خون بالا داشته باشید و احساس ناخوشایندی نیز نداشته باشید، زیرا معمولاً هیچ علامتی وجود ندارد. اما حتی اگر احساس سلامتی می کنید، فشار خون بالا به رگ های خونی شما آسیب می رساند و باید تحت درمان قرار بگیرید. به همین دلیل است که هرگز نباید آزمایش فشار خون را از دست بدهید – این یک آزمایش رایگان است و دو دقیقه طول می کشد.
محدوده توصیه شده فشار خون برای افراد دیابتی چقدر است؟
- مهم است که فشار خون خود را در محدوده سالم و نرمال نگه دارید. این احتمال، ابتلای بدن شما به عوارض بیشتر را کاهش می دهد.
فشار خون برای افراد مبتلا به دیابت باید کمتر از 140/80 میلیمتر جیوه باشد یا در صورت ابتلا به بیماری کلیوی یا چشمی یا هر بیماری که بر رگهای خونی و خونرسانی به مغز تأثیر میگذارد، زیر 130/80 میلیمتر جیوه باشد. اما مهم است که با تیم مراقبت های بهداشتی خود در مورد هدف فردی خود صحبت کنید.
اگرچه ممکن است هیچ علامتی از فشار خون بالا نداشته باشید، اما در صورت عدم درمان می تواند برای سلامتی شما مضر باشد. این به دلیل افزایش فشار وارد شده به قلب، چشم ها، کلیه ها و سایر اندام ها است.
همانطور که قبلاً گفتیم، حمله قلبی یا سکته مغزی برخی از شرایطی هستند که بدن شما در برابر فشار خون بالا آسیب پذیرتر می شود. سایر شرایطی که بیشتر در معرض خطر قرار می گیرید عبارتند از:
بیماری کلیوی
بیماری قلب و عروقی
زوال عقل قلبی عروقی
نارسایی قلبی
اکاهش فشار خون خود به سطوح سالم تر، خطر ابتلا به این بیماری ها را کاهش می دهید.
فشار خون و دیابت
فشار خون بالا اغلب در افراد مبتلا به دیابت رایج است. فشار خون در شریان ها است که قلب خون را به اطراف بدن پمپ می کند. فشار خون بالا می تواند منجر به افزایش خطر سکته مغزی، بیماری قلبی، بیماری کلیوی، بیماری چشم و آسیب عصبی شود. دیابت ساختار شیمیایی بدن را به گونه ای تغییر می دهد که خطر فشار خون را افزایش می دهد.افراد مبتلا به دیابت باید به طور منظم فشار خون خود را چک کنند.
علائم فشار خون بالا
فشار خون بالا گاهی اوقات یک مشکل خاموش یا قاتل خاموش نامیده می شود، زیرا معمولاً هیچ علامتی ندارد. برخی از افراد مبتلا به فشار خون بسیار بالا می گویند که سردرد دارند، اما این نادر است. بهترین راه برای تشخیص فشار خون بالا این است که آن را توسط یک متخصص مراقبت های بهداشتی بررسی کنید.
آیا دیابت می تواند باعث فشار خون بالا شود؟
قند خون بالا می تواند به طرق مختلف منجر به فشار خون بالا شود. اما، برخی از همان تغییرات سبک زندگی که می تواند به کنترل دیابت کمک کند، می تواند به مدیریت فشار خون نیز کمک کند.
از هر سه نفری که مبتلا به دیابت زندگی می کنند، دو نفر فشار خون بالا (فشار خون بالا) را گزارش می کنند یا برای کاهش فشار خون خود دارو مصرف می کنند.
ارتباط قوی بین فشار خون بالا و دیابت وجود دارد. آنها نه تنها عوامل خطر و علل مشترک دارند، بلکه دیابت ممکن است به فشار خون بالا کمک کند. در نهایت، مقاومت به انسولین و سطح بالای گلوکز خون می تواند منجر به شرایطی شود که باعث فشار خون بالا می شود.
این شرایط با هم، خطر ابتلا به بیماری قلبی، سکته مغزی و سایر عوارض را در فرد افزایش می دهد. با این حال، هر دو را می توان از طریق تغییر سبک زندگی و دارو مدیریت کرد.
چه زمانی فشار خون خود را چک کنید؟
فشار خون خود را در هر ویزیت پزشک چک کنید، حداقل:
• هر شش ماه برای افرادی که فشار خون طبیعی دارند
• سه ماه برای افراد مبتلا به فشار خون بالا
• اگر داروی فشار خون شما در حال تغییر است، هر 4 تا 8 هفته یکبار
علل فشار خون بالا
برخی از علل فشار خون بالا ناشناخته است، عوامل سبک زندگی مانند بی تحرکی، اضافه وزن، سیگار کشیدن، نوشیدن الکل زیاد و خوردن نمک زیاد نیز می توانند خطر ابتلا را افزایش دهند.
شش قدم مثبت برای کاهش فشار خون وجود دارد:
• سیگار نکشید
• کاهش وزن اضافی
• انجام فعالیت بدنی منظم (هر روز 30 دقیقه)
• با محدود کردن غذاهای فرآوری شده و غذای آماده و عدم اضافه کردن نمک در پخت و پز، نمک کمتری داشته باشید.
• نوشیدن الکل را محدود کنید.
• در حالی که قرص ها ممکن است برای کمک به کاهش فشار خون ضروری باشند، آنها علاوه بر یک برنامه غذایی سالم و فعالیت بدنی منظم و نه جایگزین آن هستند. نیاز به سه یا چهار دارو برای کنترل فشار خون غیرعادی نیست.