مراقبت از زخم پای دیابتی

مراقبت از زخم پای دیابتی

زمانی که افراد دیابتی به مرحله ای از زخم ها می‌رسند باید بیشتر از قبل به مراقبت از خود اهمیت دهند و نگذارند زخم های ایجاد شده شدت بیشتری پیدا کند. در ادامه این مقاله به نکاتی اشاره کرده ایم که افرادی که مبتلا به زخم پای دیابتی شده اند  باید رعایت کنند.

سالم نگه داشتن پاها

بیماران دیابتی باید در پیشگیری از زخم کوشا باشند. اولین گام مدیریت صحیح خود دیابت است – که شامل حفظ یک رژیم غذایی متعادل و ورزش، حفظ سطح گلوکز خون در محدوده توصیه شده، اجتناب از مصرف الکل و تنباکو، و رسیدگی به هر گونه اختلال همزمان مانند بیماری قلبی عروقی یا چاقی است.

گام بعدی این است که به معاینات روزانه پوست و "به خصوص پاهای خود در هنگام اختلال در حس" متعهد شوید. این معاینات بایدکامل باشد و شامل بررسی کف، کناره ها و بین انگشتان پا باشد. حتی کوچکترین تاول یا خراش ممکن است برای بیماران دیابتی تشدید شود، بنابراین در اولین کشف هر گونه ناهنجاری با پزشک خود تماس بگیرید.

 نکاتی برای شستشو و پانسمان زخم پای دیابتی

بلافاصله زخم را از باکتری محافظت کنید. هرگز زخم را باز نگذارید زیرا باکتری ها می توانند به راحتی تکثیر شوند و باعث آسیب شوند. زخم را با سالین یا آب تمیز به خوبی بشویید. پس از شستشو از پماد آنتی بیوتیک استفاده کنید تا زخم مرطوب بماند. زخم را پانسمان نمایید تا ترشحات را کنترل کرده و از آن محافظت کنید. پانسمان را عوض کنید و این عمل را هر 1 تا 2 روز تکرار کنید. تا حد امکان فشار روی زخم را حفظ کنید و در صورت توصیه از کفش/جوراب مخصوص استفاده کنید. اگر پوست پاهایتان خشک است، پس از شستن و خشک کردن پاها، آن را با استفاده از لوسیون مرطوب نگه دارید. از زدن لوسیون بین انگشتان پا خودداری نمایید. پزشک می تواند راهنمایی کند کدام نوع لوسیون برای شما بهتر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.